Orthomoleculair

orthomoleculaire voeding & supplementen

 

De term ‘orthomoleculair’ is in 1968 geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling. 'Orthos' betekent in het Grieks 'goed' of 'juist'. Moleculair betekent met betrekking tot de moleculen. Hiermee introduceerde hij een nieuw concept ten aanzien van de betekenis van voeding voor de gezondheid. De Orthomoleculaire Therapie is er dus op gericht het lichaam op moleculair niveau te corrigeren.

Het lichaam is opgebouwd uit miljarden cellen. Deze cellen kunnen alleen goed functioneren als de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Als de cellen goed te eten krijgen, is er weinig kans dat er ziekte ontstaat.

Pauling benadrukte in de eerste plaats het gebruik van goede, gevarieerde voeding aangevuld met voedingssupplementen als een essentiële aanvulling voor een optimale gezondheid.

 

Ontwerp zonder titel (58)

Wat kan het voor je doen

Ontwerp zonder titel (59)

 

Bij stress & burn-out

Juist bij bovenstaande gezondheidsissues is het van groot belang dat je gezondheid optimaal is. Dat betekent ook dat het belangrijk is dat wat je in je mond stopt voedt in plaats van vult. Alles wat je in je mond stopt wordt een deeltje van jezelf.

Het mooie van orthomoleculaire therapie is dat met kleine aanpassingen grote resultaten te behalen zijn.

Aan de hand van je klachten of wensen kunnen we nagaan welke specifieke voedingsstoffen je tekort komt en welke vitaminen, mineralen en spoorelementen werkzaam zijn bij bepaalde klachten. Op deze manier kun je zelf je lichaam optimaal ondersteunen.  Dit kan ook bij allerlei verschillende klachten o.a. migraine, darmklachten, stijve spieren en gewrichten, huidklachten, blaasontsteking, neurologische aandoeningen. Een orthomoleculaire aanpak kan goed ondersteunen.

Het mooie is dat ik mijn leefstijladviezen combineer met mijn orthomoleculaire kennis en daarom een complete op jou gerichte aanpak kan bieden.

Mijn orthomoleculaire voedings- en suppletie adviezen zijn altijd aanvullend op reguliere medische behandelingen en neemt nooit de plaats in van een arts.